Home > Having Problems > Having Problems Installing My Ethernet Card Which Is An ISA

Having Problems Installing My Ethernet Card Which Is An ISA

Thanks Again, bluewaters out Discussion is locked Flag Permalink You are posting a reply to: PCI Ethernet controller The posting of advertisements, profanity, or personal attacks is prohibited. You need it for cable and adsl (unless they use an USB modem) and for a home network. Right click on one of the devices that is having problems and then go to its "Properties" At the top click on the "resources" tab. I purchased my used PC at a second-hand computer store that resales computers. have a peek here

Advertisements do not imply our endorsement of that product or service. Once reported, our moderators will be notified and the post will be reviewed. by TONI H / June 7, 2005 12:57 AM PDT In reply to: BIOS I went back to the spec sheet....and saw that the Ethernet is marked as ZERO.....so I contacted The joys of ISA - Problems with installing ISA card on legacy Windows 98 system. https://forums.techguy.org/threads/the-joys-of-isa-problems-with-installing-isa-card-on-legacy-windows-98-system.1123942/

So I'll go with that one first:1. Message always pops-up after restart or turning on from shutdown. Might find the option elsewhere in the BIOS. Mike out.

I also changed the BIOS settings so that the IRQ and DMA channels were set to ISA mode for the ones with the sound card on it. by ramusson / June 7, 2005 12:37 AM PDT In reply to: W98 can't use more than 512MB RAM Thanks Toni. The PCI Ethernet controller. boot: linux ks isa text After selecting the ne network driver and configuring the base address and irq I have the machine ipaddress and kickstart file configured via dhcp.

But you can't use the card then, of course.2. Either way, I'm not sure if it'll work for Windows 98. I am able run the same script manually to mount and copy a few tarballs into place. navigate to these guys Cancel Rob_F 0 1 Feb 2004 1:12 AM Ihaveseenthat...IbelieveIfixeditbybootingwiththenoapicoption.

Can anyone shed any light on what may be going on? TONI Flag Permalink This was helpful (0) Collapse - No end to learning!!! If they do, change them as well until it shows to have no conflicts. We'd love to hear about it!

Please try again now or at a later time. https://www-947.ibm.com/support/entry/portal/docdisplay?lndocid=migr-40284 Your cache administrator is webmaster. Newer Than: Search this thread only Search this forum only Display results as threads Useful Searches Recent Posts More... But if it a card for an ISA-slot, then these resources have to be assigned often manually.

Windows ME Windows 98 Windows 95 Windows 3.x MS-DOS Step-By-Step Network Basics Trouble Shooting Exchange Server e-Mail Security e-Mail Spam ISA-Server Server Software Windows Security Featured Product Network Addons navigate here Sorry, there was a problem flagging this post. Please refer to our CNET Forums policies for details. Thank you for helping us maintain CNET's great community.

In both cases (for Jumper-cards and for "Software Configuration " cards), check first in the "Control-Panel","System-Icon" on the tab "Device Manager", then click on "Computer" (the first line/item in the list, Change one of them to a different range by clicking on the I/o part. How do we do this? Check This Out Discussion in 'Hardware' started by TheEDFLegacy, Apr 11, 2014.

Yes, my password is: Forgot your password? WhiletheAstaroinstallprogramcorrectlyidentifiedmythreeEthernetcardsastwo3C905andoneRealtek,therunningASLv4.020systemshowsallthreeEthernetcircuitsas[unknownvendor/unknownchipset].Whyisthat?SinceIcouldonlytellthethreeEthernetcircuitsapartbytheirIRQnumbers,IendeduprerunningtheentireASLv4installation,justtofindoutwhichIRQwasusedbytheRealtekEthernetcircuitonthePCmotherboard,sincethatwastheoneIwishedtousefortheexternalnetwork.IampuzzledbythefactthatthesoftwareinstallerprogramcancorrectlyidentifythevariousEthernetcards,buttherunningASLsystemcannot. Sophos Footer T&Cs Help Cookie Info Contact Support © 1997 - 2017 Sophos Ltd.

But I don't know what essential or non-essential role a plug and play enumerator plays, so it's a rather non-educated guess.

Tester100 0 16 Feb 2004 5:42 PM In reply to Rob_F: Theproblemwillnotbesolvedbyissuingthenoapicoption.Theproblemliesinthe/usr/local/bin/setitfhw.plfileInitscurrentformatthefilecannothandledevicesproperlythatareidentifiedas"Networkdevices"insteadof"Ethernetdevices"Ihavemadesomefixestothefileandtheycanbefoundhere,makesureyoubackupyourexistingfilebyrenamingitwiththe.bakextension,useatyourownrisk.https://community.sophos.com/products/unified-threat-management/astaroorg/f/51/t/20927 VelvetFog 0 16 Feb 2004 8:01 PM In reply to Tester100: Thankyouforallthegoodinfo,butIhavesucceededinsolvingmyproblemwiththeunidentifiedEthernetcardsinadifferentway.Atfirst,IranASLv4onacloneboxwithaGigabyteGA-6VEMLmotherboard.ItwasonthismachineallthreeEthernetcircuitsshowedupasunidentified.SincethenIhavemovedmyASLv4setupovertoaCompaqDeskproENSFFsmallformfactormachinethatIboughtused.Imovedthesametwo3Com3C905Bcardsintoit.OntheCompaqeverythingisfine.ASLnowproperlyidentifiesthecards.Idon'treallyunderstandwhyitwasdifferentontheGigabyteboard.Afterall,Gigabyteisaquiterespectablebrand,butitnolongermatterstome.TheGA-6VEMLboxhasnowbecomeaWinXPworkstation.TheusedCompaqDeskproENSFFboxthatIpickedupfor$80isanexcellentboxtorunASLon.IthasaP3500MHzCPU,128MBRAM,a6.4GBIDEdisk,Intel10/100Ethernetonthemotherboard,andtwoPCIslotsfortheadditionalEthernetcards.TheunitIboughtdidnothaveaCDROMdriveinit,soIhadtoopenitandtemporarilyconnectanIDECDROMdrivewhileIinstalledASLonit.Abitofanannoyance,butonceASLisupandrunning,thereisn'tmuchpointinhavingaCDROMdriveontheboxanyway. I went to BIOS and got stuck in Integrated Peripherals. The system returned: (22) Invalid argument The remote host or network may be down. Advertisement TheEDFLegacy Thread Starter Joined: Apr 11, 2014 Messages: 5 Greetings.

Secondly, I was wondering around my PC and discovered in Device Manager,under System Devices,that my "IO read data port for ISA Plug and Play enumerator",has a conflicting device message that states Where and How do i place this Ethernet at? Loading... http://inc1.net/having-problems/having-problems-installing-the-sims-2-help.html TheEDFLegacy, Apr 11, 2014 #1 managed Allan Joined: May 24, 2003 Messages: 7,394 There are a lot of old sound drivers here :- http://www.vintage-computer.com/vcf...86-Sound-Blaster-IDE-Cards-Drivers-Collection managed, Apr 11, 2014 #2 TheEDFLegacy

If it's not the same modem, you will get some type of error during the installation, so let us know and we'll figure out how to tell you to identify what I tried to move the arrow to the "Security Options" button and across from it was "Setup". Then, if you reboot, the message will be gone, I think. Copyright © 2014, TechGenix Ltd.

The install runs fine - the ipaddress and kickstart file are configured via dhcp. You can try downloading the newest drivers for that modem (assuming it's the same original one) from the following site and see if the drivers will set things straight again by I removed this code from the kickstart file and ran it manually after install. Message says the same for my "SiS 5513 Dual PCI IDE controller.

Flag Permalink This was helpful (0) Collapse - W98 can't use more than 512MB RAM by TONI H / June 6, 2005 9:04 PM PDT In reply to: Toni - clarification Flag Permalink This was helpful (0) Back to Windows Legacy OS forum 16 total posts Popular Forums icon Computer Help 51,912 discussions icon Computer Newbies 10,498 discussions icon Laptops 20,411 discussions He covers the most important new technologies in this Windows upgrade for consumers, including MP3 audio, cable modems, home networking, scanners and digital cameras, and...https://books.google.ee/books/about/Special_Edition_Using_Microsoft_Windows.html?hl=et&id=iuM7XkXQWNkC&utm_source=gb-gplus-shareSpecial Edition Using Microsoft Windows Millennium EditionMy Thread Status: Not open for further replies.